NOVO

  Kolagen za kožu – ključ do mladolikog izgleda

  Učinkovit sastojak protiv starenja kože, kolagen, već je neko vrijeme na prvom mjestu kada se priča o zdravlju kože. Neki čak govore da bi kolagen mogao biti ključ do mladolikog izgleda. 

  No, je li kolagen za kožu stvarno toliko dobar ili je to još jedan trend u ljepoti s malo dokaza koji to potvrđuju?

  Jedan od esencijalnih proteina koji su prirodno prisutni u tijelu, kolagen, pomaže koži dati sjaj, mladolik i svjež izgled. Ali, nažalost, nestaje kako starimo, uzrokujući bore i opuštenu kožu.

  Zdrava koža je lijepa koža

  Ultraljubičato svijetlo sunca razgrađuje kolagen, stoga je važno svakodnevno nanositi kremu sa zaštitinim fakrotom. Mnogi su mišljenja, da se krema sa zaštitinim faktorom treba nanositi samo ljeti, kada je sunce jako. Ali to nije istina. UV zrake su prisutne tokom cijele godine zato nemojte zaboraviti i zimi koristiti kremu za lice s faktorom.

  Pravilna prehrana bogata antioksidansima, vitaminima, mineralima, kao i pravilan odabir masnoća, može puno utjecati na zdravlje naše kože.

  Koji nutrijenti su pravilan izbor? Jedan od glavnih nutrijenata koji pozitivno utječu na stanje naše kože je vitamin E koji se nalazi u orasima, avokadu, bademima, špinatu brokulama itd. Sljedeći po redu je vitamin C kojeg nalazimo u citrusu, paprici, kiviju. Nastavljamo s omega 3-masnim kiselinama koje nalazimo u lososu, tuni, chia sjemenkama, orasima.

  Kolagen za kožu i njegova uloga

  Kolagen je glavna komponenta naše kože. Ima ulogu u jačanju kože, elastičnosti i hidrataciji. Kako starimo, naše tijelo proizvodi manje kolagena, što dovodi do suhe kože i stvaranju bora.

  Ovdje dolazi na red kolagen za kožu koji može pomoći usporiti proces starenja, smanjujući bore i suhoću kože.

  Ovi dodaci mogu djelovati stimulirajući tijelo da samo proizvodi kolagen. Osim toga, dodaci kolagena mogu potaknuti proizvodnju drugih proteina koji pomažu u strukturi vaše kože, uključujući elastin i fibrilin.

  Kolagen za kožu pomaže također u sprječavanju akni, dermatitisa, rozacee i drugih stanja kože.

  4 savjeta kako zadržati mladenački izgled kože

  Iako ima genetika veliki utjecaj na staranje kože i pojavu bora, možemo i sami utjecati na to.

  • Dovoljna hidratacija može smanjiti pojavu bora

  Bore se mogu pojaviti kao posljedica dehidracije. Voda čini 75% našeg tijela. Ako nemamo dovoljno vode, koža se ne obnavlja dovoljno i gubi na elastičnosti. Upravo zato moramo joj osigurati dovoljno vlage kako bi bila zdrava i lijepa.

  • Pravilna njega kože može smanjiti pojavu bora

  Prvi korak u pravilnoj njezi kože je čišćenje. Svako jutro i svaku večer obavezno očistite kožu. Nečistoće i ostaci šminke opterećuju kožu jer se obnavlja noću dok spavamo, stoga je bitno da bude čista. Također, čista koža može bolje apsorbirati hranjive tvari sadržane u proizvodima za njegu kože. 

  • Potaknite proizvodnju kolagena i time smanjite pojavu bora

  Budući da je kolagen za kožu odgovoran za fleksibilnost i elastičnost kože, potrebno je potaknuti njegovo stvaranje i time spriječiti pojavu bora. Tu je potreno konzumirati kolagen za kožu koji ima brojne pozitivne učinke na kožu.

  • Joga za lice

  Masaža lica opušta napetost mišića i potiče njezinu regeneraciju. Redovite vježbe za mišiće lica dokazano djeluju protiv starenja kože, opuštenosti i bora. Nakon masažere, koža će biti zategnutija, čvršća i bore će biti manje vidljive.